HP ProLiant ML30 Gen10 Sunucu
HP ML30 serisi, bütçe dostu çözümler sunuyor. HP ML30 Gen10 sunucular; KOBİ’ler, uzaktan çalışan ofisler ve şubeler için tasarlandı. HP ML30 serisi; hibrit cloud çözümlerini, düşük maliyet, yüksek performans, genişletebilme ve güvenilirlik ile buluşturuyor.
HP ML30 sunucu serisi, 4 adede kadar LFF veya 8 adete kadar SFF çalışırken takılabilir HDD, kullanılabilirlik ve esneklik sağlıyor. HPE iLo silikon güven kökü ile güvenliği doğrudan sunucuya kuruyor.
HP ML30, işiniz büyüdükçe, SAS denetleyicileri ve ağ kartlarıyla yükseltme yapmanıza olanak sağlar. Bu da hem işletmenize hem bütçenize ekstra avantaj sağlayabilir.
HP ML30 Gen10 serisinin, şimdi ve gelecekte ne kadar fayda sağladığını gördüğünüzde şaşıracaksınız.
HP ML30’un Dış Özellikleri Nelerdir?
Boyut açısından bu küçük kule sunucu, HP ML110 Gen10 ve MicroServer(MS) ürünleri arasında yer alır . Genel konumlandırma ikisi arasındadır ve boyut eşleşmeleri. MS Gen10 boyutun küçük bir parçası olsa da, ProLiant ML30 Gen10'un performansı ve genişletilebilirliği ile karşılaştırıldığında da sönük kalıyor. Benzer şekilde, 110 serisinden daha büyük bir kasadır ancak önemli ölçüde daha fazla çekirdek, RAM ve eklenti aygıtını işleyebilir.
Ön yüz plakasının arkasında, kişinin depoya nasıl erişildiği bulunur. Dell T140 modelinden farklı olarak HPE ML30 Gen10, geleneksel çalışırken değiştirilebilir bölmelere sahiptir. Test ünitemiz 8x 2.5" yuva konfigürasyonuna sahiptir, ancak şirket başka seçenekler de sunmaktadır. Bölmenin farklı depolama türleri için kolayca değiştirilebildiğini görebilirsiniz.
Sağ tarafta dört adet PCIe genişletme yuvası bulunur. Örneğin, bir PCIe ağ kartı eklemek isterseniz, arka G/Ç'nin olacağı yer burasıdır.
Arka G/Ç, yerel KVM erişimi için dört USB bağlantı noktasına ve eski bir VGA bağlantı noktasına sahiptir. Test ünitemizde bariz bir şekilde eksik olan iki bağlantı noktası olduğu fark edilecektir: seri COM bağlantı noktası ve iLO. Bir COM bağlantı noktası eklemek kolaydır ancak test ünitesinde iLO için ayrılmış bir bant dışı yönetim bağlantı noktası yoktur. Bunların dağıtıldığı birçok yerde Ethernet bağlantı noktaları çok azdır ve özel yönetim anahtarları nadiren görülür. Bunun yerine HPE, iki 1GbE ağ bağlantı noktasından birinin kullanılmasını ve yönetim arabirimlerinin sunucunun ağ arabirimi ile aynı kablo üzerinden olduğu bir paylaşılan modda NIC'lerin kurulmasını önerir. Bu, maliyetleri düşürür ve genellikle ağ trafiğini ayırmak için VLAN'ları kullanır.
HP ML30 Dahili Özellikleri Nelerdir?
Kasanın içinde oldukça standart bir tasarım görülebilir. Hava akışı, 110'da göreceğimizden farklı şekilde tasarlanmıştır . Alttaki PCIe bölümü, daha düşük seviyeli sunucu satıcılarının sıklıkla kullandığı çürük mylar parçalarının aksine, sağlam ve güzel bir hava akışı kanalı kullanıyor. Intel Xeon E-2100 serisi CPU'yu soğutmak, radyal bir soğutucu üzerindeki büyük bir fandır. Bu, Intel'in bu alandaki kendi termal çözümüne benzer ancak önemli ölçüde daha sağlamdır. Arka egzoz fanı, CPU'lar gibi kasadan hava çeker. 110 serisinden farklı olarak DIMM'ler önden arkaya değil yukarıdan aşağıya yönlendirilir. Bu düşük güç platformunda, tek ihtiyaç duyulan şey budur.
Hava akışı kılavuzunun altında dört PCIe yuvası buluyoruz. PCIe x16 yuvalarından biri PCIe 3.0 elektriklidir ve doğrudan CPU'ya bağlanır. İki PCIe x8 ve bir x16 fiziksel yuvanın tümü PCIe 3.0 x4 elektriklidir ve sistemin Intel C246 PCH'si aracılığıyla bağlanır.
Bu bağlantı noktaları arka panele bağlanır. Gördüğümüz gibi, sekiz adet 2,5" sürücü bölmesinin yalnızca yarısı elektriksel olarak bağlı. SAS sürücülerini desteklemek ve/veya buradaki sekiz bölmenin tümünü kullanmak istiyorsanız, HPE bir SAS denetleyicisi eklemenizi önerir. 4×3.5" konfigürasyonunda bu gerekli değildir.
HP ML30’un Yönetimi Nasıl Yapılır?
HPE tümleşik ışıklandırma (iLO) yönetimi, nesiller boyu endüstrinin temel taşı olmuştur. Modern sunucuların veri merkezlerinde konuşlandırılması amaçlanmıştır ve bir parça arızalanmadıkça nadiren bir yönetici tarafından ziyaret edilir. En temel biçiminde, iLO 5 basic, BIOS ve bellenim ayarlarını düzenleme, önyükleme sıralarını ve tek seferlik önyükleme ayarlarını değiştirme, sistem envanteri ve olay günlüklerini alma ve sunucuyu açma/kapatma gibi idari görevlere izin verir.
HP ML30 Gen10 alıcıları için belki de en önemli olacak özellik, iKVM yönetim yetenekleridir. Bu, uzak terminal erişimine izin veren ve ayrıca uzaktan medya montajına izin veren özelliktir. iLO Advanced lisansı olmadan, HP ML30 Gen10'da bariz bir şekilde yoktur. Bunun yerine iKVM, POST ve BIOS kurulumu sırasında kullanılabilir, ancak sunucu işletim sistemine önyüklendikten sonra kullanılamaz. Bunu neredeyse zorunlu bir özellik olarak gördük. HPE bize iLO Advanced lisansına sahip bir birim göndermedi ve sadece bozulup sunucu için bir tane satın almadan önce yaklaşık 30 dakika dayandık. HPE'nin rekabeti, özellikle bu alanda yaygın olan beyaz kutu arenasında, iKVM işlevselliğini ücretsiz olarak sağlar. HP ML30 Gen10 ile ilişkili maliyet düzeyinde, sistem maliyetinin yüzdesi olarak lisans maliyeti, çift işlemcili bir HP DL360 Gen10 ve HP DL380 Gen10 'dan çok daha düşük olduğundan, bu işlevselliği eklemek önemli bir yüktür.
HP ML30 Serisinin İşlem Performansı Nasıl?
Bu alıştırma için, yıllardır kullandığımız platformlar arası “en küçük ortak payda” sonuçlarını ve güncellenmiş Linux-Bench2 komut dosyalarımızdan birkaç sonucu görmemize yardımcı olan eski Linux-Bench komut dosyalarımızı kullanıyoruz. Bu noktada, kıyaslama oturumlarımızın çalışması günler alıyor ve binin üzerinde veri noktası üretiyoruz. Ayrıca, yazılımlarının en yeni donanımlarda nasıl çalıştığını görmek isteyen yazılım şirketleri için iş yükleri çalıştırıyoruz. Sonuç olarak, bu, topladığımız ve herkese açık olarak paylaşabileceğimiz verilerin küçük bir örneğidir. Pozisyonumuz her zaman bazı ücretsiz veriler sağlamaktan mutlu olmamızdır, ancak DemoEval hizmetimiz gibi şirketlerin laboratuvarımızda kendi iş yüklerini çalıştırmalarına izin veren hizmetlerimiz de vardır.
Daha zor bir iş yüküne geçildiğinde, Intel Core i3-8100 ile Intel Xeon E-2186G arasındaki farkın neredeyse 2,5 kat performans artışı olduğu görülebilir. Pek çok seçenek var, ancak HPE ProLiant ML30 Gen10 yapılandırıcıda yığını yukarı taşıyarak ne kadar performans elde edildiğine dair göreli rehberlik istiyorsanız bu sayılara bakmanızı öneririz. Intel Xeon E-2174G'den Intel Xeon E-2146G'ye geçmek sayısal bir değer gibi görünebilir, ancak performans artışı önemlidir.
HP ML30 Ürünlerinin Güç Tüketimi Nasıl?
Extech TrueRMS Power Analyzer 380803'ü yerleşik laboratuvarda 120V güçte HPE ProLiant ML30 Gen10 kullanımının farklı noktalarında ölçüm yapmak için kullandık. Tower sunucular, yüksek güçlü veri merkezlerinden ziyade ofislerde daha fazla zaman harcama eğilimindedir, bu nedenle testlerimizi neden daha düşük voltajda yapıyoruz.
Genellikle bu sunucular uzun süre boşta kalır. Sunucuları web barındırma tarzı dağıtımlar için boyutlandırıyorsanız, sunucular genellikle spektrumun alt ucunda, STH %70 yük rakamlarına karşı boş sayılara daha yakın oturur. 80Plus Platinum güç kaynağı, HPE ProLiant ML30 Gen10'un burada test ettiğimiz en iyiler arasında kalmasına yardımcı olur.
HP ML30 Sunucuları Esnek Kullanıma Sahip Mi?
Kullanılabilirlik ve esneklik sağlayan yedekli güç kaynağı seçeneği ve 4 adede kadar LEF veya 8SEF çalışırken takılabilir. SAS, gelişmiş genişleme eğilimi ile yükseltilir. İşlevini ve size ne kadar fayda sağladığını fark ettiğinizde kendiniz de şaşıracaksınız.
HP ML30 Sunucular Güvenli Mi?
HPE ProLiant ML30 Gen 10, doğrudan kendisi tarafından sağlanan silikon korumasına sabitlenmiş ana bellenime sahip en güvenilir sunuculardan biridir. Runtime üretici yazılımı doğrulaması, gelişmiş premium güvenlik sürümü ile sunucu üretici yazılımı, geçerliliği ve güvenilirliği doğrulayan 24 saatte bir kontrol edilir.
HP ML30 Üniteleri İçin Depolama Yazılımları Nelerdir?
Bu cihazlardaki depolama yazılımı, depolama altyapısını basitleştirmek ve hayati bilgilerinizi korumak için kullanılır. Bu cihaz, sizi felakete karşı uygun maliyetli bir şekilde korumak ve iş belgelerinizin güvenliğini sağlamak için Veri koruma ve kurtarma yazılımı kullanır.
HP ML30 Sunucular Nasıl Performans Gösteriyor?
Veri saklamaya uymak için veri arşivi ve taşıma yazılımı kullanır. Sizin tarafınızdan sık kullanılmayan verileri geçirerek performansı artırır. Felaket sırasında herhangi bir verinin kaybolması durumunda kurtarma için bir veri çoğaltma yazılımı kullanır. Operasyonel maliyetleri azaltmak için depolama kaynak yönetimi yazılımı kullanılır. Son olarak, bağlantı konularında donanıma özel yapılandırmaları ve yönetimi etkinleştirmek için depolama aygıtı yönetim yazılımı kullanılır.
HP ProLiant ML30 Modelleri Nelerdir?
HP ML30 modellerini, ihtiyaçlarınıza özel konfigüre edebilirsiniz. Ek yazılımlar ve donanımlar için destek ekibimiz ile hemen iletişime geçebilirsiniz.
HPE ProLiant ML30 Fiyatları Nelerdir?
HP ML30 fiyatları $949'dan başlıyor. İsteğe bağlı yazılım, donanım ve desteklerde ihtiyaçlarınıza özel fiyat teklifi alabilirsiniz.