Dell T40 Server
Dell EMC PowerEdge T40, ucuz bir sunucudur. Son derece düşük bir maliyet elde etmek için PowerEdge serisinin ayırt edici sınıfını feda eder. SMB, SOHO uç noktası ve bilgi işlem alanı için küçük bir sunucu olarak tasarlandığından, agresif fiyat planlaması açısından Dell'in geleceği. İncelememizde, bu fiyata ulaşmak için bu sistemle yapılan takaslara ve seçim ve rekabete bakacağız, ki bu harika.
Dell T40 Kapsamlı Özellikler
Okumak yerine incelemeyi deneyebilirseniz, ekteki videoya göz atabilirsiniz.
VIDEO
Dell EMC PowerEdge T40, 27.4L'lik eski nesil PowerEdge T30'dan yaklaşık %25 daha küçük olan 20,4L'lik bir kasadır. Bu kasa bazılarına gelebilir. PowerEdge T40 ve Dell Precision 3630 arasında paylaşılıyor gibi görünüyor.
Sistemin bakış açısından, ayırt edici özellikleri ortaya çıkıyor. Bu, bir iş istasyonu platformu, bir USB 3.0 dahil olmak üzere dört USB bağlantı noktası ön ve ön alım Type-C bağlantı noktası merkezli bir sunucudur. Ayrıca DVDRW sürücüsü kullanan bir optik sürücümüz var.
Sistemin aracında standart bir iş emrimiz var. Seri konsol ve PS/2 şarj/klavye bağlantı noktaları. Dört adet USB 3 ve iki adet USB 2 bağlantı noktası vardır. Intel i219, kaynağı tek 1GbE bağlantı noktasından alır. Bu, sistem uyumluluğu ve çevre için çok önemlidir T40'ın ürün pazarlaması, VMware reklamlarını görmemizin bir nedenidir. Özel bir özellik, iki DisplayPort'u ana sayfamızda göstermemizdir.
Dell'in mekanik tasarımıdır. Örneğin kasayı açmak için vida yerine yan gevşetilerek iyi bir çözüm elde ediliyor.
Bir başka güzel olan da Servis Bilgileri kılavuzudur. Bu, sisteme hizmet edenlerin düzeni ve araç nüanslarını anlamalarına yardımcı olacak önemli bir özelliktir. Diğer kampanya veya kampanyalar, özel beyaz kutuda bu pazarın kendi segmentini oluşturmada bu özelliği atlar.
Kapak kapalıyken, Dell'in PowerEdge T40'ı bu kadar kompakt tutmayı nasıl başardığı görülebilir. Geleneksel bir mini kule, Dell'in hacimsel kullanımı optimize etmek için PSU'yu CPU'ya yerleştirme şeklini etkilemez.
Bu kasanın harika bir özelliği PSU'dur. PSU'yu arkadan ayırabilir ve ardından PSU'yu yoldan çıkarabilirsiniz. bu, telefona kolay erişim sağlar. Kablolar, SU'nun bu döner kolu üzerinde hareket noktasından yönlendirilecek şekilde yönlendirilir. PSU, 300W 80Plus Bronz bir birimdir. Buna karşılık 3630 Precision, 300W Altın PSU 80Plus. Daha düşük maliyetler için PowerEdge T40 iş çevre dostu ilişkisinin bir parçasıdır. Anakart üzerinde standart bir düzeniz.
Bu durumda bir Intel C246 yonga seti platformumuz var ve. büyütülmüş CPU oluşturma, Intel Xeon E2224G'dir. vPro, daha düşük bir IPMI alternatifi için mükemmel olurdu. Ayrıca 8GB yüklüyoruz. Sistem 64 GB için 4x 16 GB'a kadar okur. Bu CPU ve PCH ile 4x 32GB veya 128GB'a kadar Intel, bu ek, maliyetten tasarruf etmek için tüm plandan yararlanmanın başka bir örneğidir.
1TB 7.2K rpm sabit sürücü, kasanın ön işlemi, PSU döner kol bağlantıları birbirine yapıştırılmıştır. Sabit sürücü, kurulumu çok kolay olan mavi plastik bir sargıdır, ısıtıcı. Üstelik değiştirilebilir bir arka panel modelidir ve ayrı ayrı kablolanmamıştır.
Üç adede kadar 3,5" sürücü için alan vardır, ancak Dell taşıyıcıları içermez. Bu, segmentin üst ucunda daha yaygın olmakla birlikte, SMB/SOHO alanı için kurulumu kolaylaştırmak için bunlar sisteme dahil edilmelidir. PowerEdge T40'ı alacak bazı pazarlar, bu sistem için resmi Dell sürücülerine en iyi erişime sahip olmayabilir. Bu tepsiler için optik sürücüyü memnuniyetle takas ederiz. Rekabet açısından bakıldığında, HPE ProLiant MicroServer Gen10 Plus, dört sürücü bölmesine (çalışırken değiştirilebilir değil) sahiptir ve dördü için de montaj donanımı içerir.
Genişletme konusunda, bir PCIe Gen3 x16 yuvası, iki x4 yuvası olduğu görülebilir. Ayrıca eski bir PCI yuvası vardır. PCI 1990'ların başında geliştirildi, PCIe yeni standart haline geldiğinden 2004-2006'ya kadar öne çıktı. Bu, etkin bir şekilde, asalını yirmi yıl geçmiş bir yuvadır. Bunları son derece özel sistemler dışında hepsine koyarak biraz plastik ve enerji tasarrufu sağlayabiliriz.
HPE ProLiant MicroServer Gen10 Plus v Gen10 Donanıma Genel Bakış ve ardından MicroServer Gen10 Plus incelememizde gördüğümüz gibi, HPE, müşterilerinin sunucuları veri merkezindeki sunucular gibi uçta yönetmek istediklerine dair geri bildirim aldı.
Ardından, güç tüketimine ve son sözlerimize geçmeden önce test yapılandırmamıza ve performansımıza bakacağız.
Dell T40 Cihazların Performansı Nasıl?
Tüm Linux-Bench test paketini gözden geçirmek yerine, genel bir performans hissi vermek için burada birkaç performans ve güç numarası göstereceğiz. Aslında depolama testi yapmayı planladık, ancak daha sonra makinelerde hangi sürücülerin bulunabileceği konusunda büyük bir değişkenlik olduğunu fark ettik.
Dell T40'ın Güç Tüketimi Nasıl?
300W 80Plus Bronz PSU ile, bu sunucunun çok fazla güç kullanacağını hemen düşünebilirsiniz. Durum böyle değil. iDRAC'a sahip olmamanın büyük bir yararı, boşta güç tüketiminin BMC'de olduğundan yaklaşık 6W daha düşük olmasıdır.
Pratik bir bakış açısıyla, 300W PSU, ister PCIe kartları ister ekstra sabit sürücüler olsun, ek çevre birimleri için bolca alana sahiptir.
Dell T40 Gürültülü Mü Çalışıyor?
Gürültü tarafında, 7200rpm sabit disk, bu çalışırken muhtemelen en gürültülü parçaydı. Fanlar nispeten sessiz ve test ünitemiz yük altında bile iyi davrandı. Normalde veri merkezindeki sunucuları test ederiz, ancak bunu daha çok bir uç bilgi işlem cihazı olarak gördüğümüz için 120V güç de kullanıyorduk. Dell, rafa monte ortamlar için daha iyi sunuculara sahiptir.
Dell T40 Cihazlarda IDRAC Var Mı?
PowerEdge T40 ile incelediğimiz üst düzey Dell T140 arasındaki temel farklardan biri , T40'ın birden fazla NIC'ye veya iDRAC'a sahip olmamasıdır
Dell T40 RAID'i Destekliyor Mu?
PowerEdge T40 sistemi , Intel Virtual RAID on CPU (Intel VROC) yazılımı RAID'i destekler.
Dell T40 Modelleri Nelerdir?
Dell T40 ailesine ait olan Dell PET40TR1 en çok tercih edilen sunuculardan biridir. İşinize ve ihtiyaçlarınıza göre özel olarak konfigüre edilebilir.
Dell T40 Fiyatları Nelerdir?
Dell T40 fiyatları, ek donanım ve yazılımlara bağlı olarak değişmektedir. Ortalama olarak satış fiyatı $699 ile $1599 dolar aralığındadır.
Dell T40 Cihazlara Benzer Başka Sunucular Var Mı?
Dell T40'a yakın özelliklere sahip diğer sunucular şunlardır;