Dell R7525 Sunucular
Dell EMC PowerEdge R7525, bugün satın alabileceğiniz en hızlı çift soketli ana akım x86 sunucusudur. Bunu gerçekleştirmek için Dell EMC bir dizi farklı numara kullanıyor. Test ettiğimiz Dell R7525 sunucular, etkileyici bir depolama dizisi oluşturan 24x NVMe SSD'lere sahiptir. Bunun ötesinde, bu sunucu AMD EPYC 7H12 280W TDP 64 çekirdekli CPU'ları işleyebilir. Bunlar, neredeyse bir yıl önce piyasaya sürüldüklerinde, yalnızca süper bilgisayarlar inşa eden müşteriler için ayrılmış olan CPU'ların aynısı. Sunucunun cazibesine ek olarak, sistemin yeteneklerini daha fazla sergilemek için bir dizi genişletme seçeneğinin dahil edilmesidir. İncelememizde ayrıntılara gireceğiz ve sunucudan neden etkilendiğimizi size göstereceğiz.
Dell R7525 Donanımına Genel Bakış
Bu günlerde incelemelerimiz önceki yıllara göre daha fazla görüntü içerdiğinden, bu bölümü donanımın dış görünümleri ve iç görünümleri olarak ayırmak istedik. İşte Dell R7525’e genel bakış videosu…VIDEO Ayrıca web'de yapabileceğimizden daha fazla açıyı gösteren B-roll'un olduğu bir videomuz (yukarıda) var. Her zaman olduğu gibi, birlikte dinlemek veya görünümlere göz atmak için videoyu yeni bir tarayıcıda açmanızı öneririz. Kısa bir not olarak, daha önce AMD PSB parçamızda ve 160 PCIe Lane Tasarım parçamızda bu sistem için birkaç video çekmiştik.
Dell R7525 Harici Genel Bakış
Dell R7525 sunucunun ön tarafında, küçük durum ekranlı "süslü" bir ön yüz görüyoruz. Bu, yapılandırılabilen bir seçenektir. Açıkçası bu görünüm, Dell'in neslinin Xeon sunucularıyla paylaşılıyor ve harika görünüyor. Aynı zamanda maliyetlidir. Standart özellikler aynı zamanda USB servis portlarının yanı sıra soğuk koridor servisi için bir monitör portunu da içerir. Sistem, bir Intel GPU video kod dönüştürme teknolojisi olan Intel'in QuickSync'i ile karıştırılmaması için, bir mobil aygıt üzerinden Dell EMC'nin hızlı kurulumu seçeneği olan Quick Sync 2 ile yapılandırılabilir.
Test sistemimizin ön tarafında 24x 2,5" sürücü yuvalarımız var. Dell EMC, SAS, SATA ve ayrıca daha az sürücü bölmesi için olanlar da dahil olmak üzere başka tekliflere sahiptir. Bazıları bu kadar sürücü yuvası bağlantısı istemeyecek, bazıları ise kesinlikle mümkün olduğunca fazla depolama isteyecek. Bir PowerEdge'den bekleyeceğimiz gibi, bu son derece yapılandırılabilir. Dahili genel bakış bölümümüz oldukça uzun olduğu için, arka panelin kendisinin ilginç olduğunu burada hızlıca belirteceğiz. Dell burada 24x sürücü PCB kullanıyor. Piyasadaki diğer birçok satıcı, üç adet 8x sürücü arka panel PCB'si kullanıyor. Bu, çok sayıda sunucuyu incelediğinizde hemen göze çarpan küçük bir tasarım detayıdır. Sistemin arkasında normal PowerEdge esnekliği elde ediyoruz. Her iki tarafa da bakmak yerine, 96 PCIe Gen4 hattı kullanan 24x NVMe sürücülerde bile hala elde ettiklerimize odaklanmak istedik. PowerEdge R740xd gibi bir sistemde çok sınırlı genişlememiz olurdu. Burada, bir OCP NIC 3.0 yuvası ile birlikte iki tam yükseklikte ve iki düşük profilli genişletme yuvasına sahibiz. Dahili genel bakışımızda bununla ilgili daha fazla ayrıntıya gireceğiz, ancak burada benzersiz bir özellik, iki 1GbE bağlantı noktası (Broadcom), iki SFP+ bağlantı noktası (Intel) veya iDRAC, USB ve VGA bağlantı noktaları dahil hiçbir G/Ç'nin olmamasıdır. anakarta bağlı. Dell gerçekten modüler bir tasarıma sahiptir. Kasanın arkasının her iki yanında 1.4kW 80Plus Platinum Dell EMC güç kaynakları bulunur. Güç tüketimi testimizde gördüğümüz gibi, bu sistemde ne kadar yapılandırılabileceği göz önüne alındığında, bu daha büyük kapasiteye ihtiyaç duyulabilir. Bir diğer küçük not, sistemin arkasının sağlam bir tutamağa sahip olmasıdır. Bu daha sonra kaldırılabilir, ancak gerekirse bir bağlantı noktası olarak bir miktar kablo yönetimi için de kullanılabilir. Düşük profilli kart yuvaları kullanılıyorsa, kablolama için bu tutacağın çıkarılması gerekebilir. Yine, bu küçük bir dokunuş, ama görmek güzel.
Dell R7525 Dahili Genel Bakış
İşte sisteme hızlı bir bakış. Ön sürücü bölmelerini ve arka paneli zaten tartışmıştık. Sistemin içinden önden (aşağıda soldaki resimde) arkaya doğru hareket edeceğiz.
Arka panelin arkasında, bu mavi kabloların kullanıldığını hemen fark edeceksiniz. Her kablo, 8x PCIe Gen4 hattı veya iki PCIe x4 NVMe SSD için yeterli miktarda taşır. Bu tasarımın önemli bir etkisi, PCIe hatlarının yeniden yönlendirilebilmesidir. Bir kişi bir SAS denetleyicisi kullanıyorsa ve bu nedenle çok sayıda ön panel PCIe bağlantısına ihtiyaç duymuyorsa, bu hatlar kasanın başka bir yerinde bağlantı sağlamak için yeniden kullanılabilir.
Arka panelin arkasında bir fan bölümü var. Fan bölümü, çalışırken değiştirilebilen altı fana sahiptir. Görüldüğü gibi, iki kol kullanarak tüm fan bölmesini de kaldırabilirsiniz. Bu, YouTube videosunda kısaca gösterilmiştir.
Hava akışı, kalıplanmış bir kılavuz tarafından yönlendirilir. Fanların arkasında ve o siyah hava akımı kılavuzunun altında sistemin kalbine ulaşıyoruz.
Sistem içerisinde iki adet AMD EPYC 7002 serisi “Roma” işlemci soketi (SP3) alıyoruz. EPYC 7002 nesli sırasında sistemi incelerken, bu sunucunun soket uyumlu EPYC 7003 “Milan” neslini kabul edebilecek kapasitede olmasını bekliyoruz. bu lansman olarak, muhtemelen Q1 2021'de.
Bu sunucunun benzersiz özelliklerinden biri, sistemin, dört adet soketler arası XGMI Infinity Fabric bağlantısına ve 128x PCIe Gen4 hattına sahip olacak şekilde yapılandırılabilmesidir. Alternatif olarak, bu şeritleri alabilir ve üç soketler arası XGMI Infinity Fabric bağlantısını yapılandırabilir ve test sistemimizde olduğu gibi 160x PCIe Gen4 şeritleri elde edebilirsiniz. Bu, burada kablolu başlıkların NVMe SSD'lere yönlendirildiğini görebileceğiniz yapılandırılabilir bir seçenek reklamıdır.
Daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız, bu özellik hakkında tam bir parça ve video yaptık . Bazı bağlamlarda, AMD EPYC 7003 serisinden sonra piyasaya sürülecek olan yeni nesil Intel Xeon Ölçeklenebilir Buz Gölü sunucuları, toplam 128 için yuva başına yalnızca 64x PCIe Gen4 hattını destekleyecektir. Bu, bu yapılandırılabilir özelliği Dell'in yeni nesil Intel Xeon sunucularından daha yapılandırılabilir hale getirecek bir ürüne yerleştirmenin yenilikçi bir yoludur.
Her AMD EPYC CPU ile, kanal başına iki DIMM (2DPC) işlemiyle 8 kanallı DDR4-3200 bellek yapılandırmaları elde ediyoruz. Sonuç olarak, kanal başına 8 kanal x 2 DIMM x 2 yuva bize 32 DIMM yuvası verir. Burada 16x 64GB ECC RDIMM'lerimiz var, ancak her işlemci teknik olarak 128GB ve 256GB LRDIMM'leri destekleyebilir (Dell'in yapılandırma seçenekleri değişir ve bu makaleyi yazarken daha büyük DIMM'lere sahip değildi, ancak daha büyük kapasitelerin geleceğinden emindik.) işlemci başına 4 TB'a kadar veya sunucuda maksimum 8 TB'a kadar bellek alın. 2. Nesil Intel Xeon Ölçeklenebilir tarafında farklı olarak, 2. Nesil Intel Xeon Ölçeklenebilir M SKU'larının kullanımdan kaldırıldığını belirtmemize rağmen, bu M veya L SKU için ek bir maliyet gerektirmez ve Xeon L SKU'ları bu rekabet nedeniyle daha düşük fiyatlara sahipti. Bu AMD EPYC yarışması nedeniyle Ice Lake Xeons'un bu bellek kapasitesi primini büyük ölçüde yeniden düşünmesini bekliyoruz. Ice Lake Xeons ayrıca bu cephede pariteye ulaşan 8 kanallı DDR4-3200 desteğine sahip olacak.
PCIe bağlantısı açısından, sistemimizde hem düşük profilli hem de tam yükseklikte genişletme yuvaları sunan iki PCIe yükselticimiz var. 24x ön panel NVMe SSD'lerle bile burada ekstra bağlantı elde ediyoruz. EPYC ile zaten gördüğümüz gibi, yeni nesil sistemlerde daha fazla PCIe bağlantısı var, yakında Ice Lake ile göreceğiz ve yakın zamanda Ampere Altra Arm-powered Wiwynn Mt. Jade Sunucu İncelememizde yer aldık.
Bu yükselticiler, yüksek yoğunluklu konektörler aracılığıyla ana PCB'ye bağlanır. Bu tasarım, platformun esnekliğine daha fazla katkıda bulunur. Geleneksel x16 veya x32 yükseltici yuvaları muhtemelen anakarta sığmazdı.
İşte anakarta bir bakış. Dış kenarlarda kablolu bağlantılar görülebilir. Sistemimizde bunlar NVMe SSD'lere gider, ancak konfigürasyonlara dayalı olarak başka bir bağlantı için başka bir yere yönlendirilebilirler. Daha yüksek yoğunluklu konektörler bunun içindedir. Daha sonra bu özelliklerin içinde pil ve BMC'ye sahibiz.
Bunu harici genel bakışımızda belirtmiştik, ancak anakartın nerede durduğunu görebiliriz. Kasanın arka G/Ç kısmına kadar uzanmaz. Bunun yerine, tüm arka G/Ç'ler özelleştirilebilir yükselticiler aracılığıyla gerçekleştirilir. Örneğin, temel Broadcom ağımız kendi PCB'si aracılığıyla gerçekleştirilir.
Ortada, OCP NIC 3.0'ı alıyoruz. Bu, yeni nesil standart NIC form faktörü olduğundan, PowerEdge ekosisteminde büyük bir sorundur. Dell'in bunu tescilli bir LOM üzerinden benimsemesini görmek harika.
Özel birimimiz çift 10GbE SFP+ Intel X710'dur, ancak 100GbE NIC'lerle OCP NIC 3.0 form faktörünü gördük. Burada bir PCIe Gen4 x16 bağlantımız var, bu nedenle bol bant genişliği var, ancak 2x 100GbE/ 1x 200GbE bağlantısı için yeterince düşük güce sahip NIC'ler üretmek, bu form faktöründe endüstri için hala devam eden bir çalışmadır.
NIC'lerin yanı sıra, kendi esnek PCB'sinde geleneksel arka G/Ç'ye de sahibiz. Bu PCB, USB, VGA, iDRAC yönetim bağlantı noktası ve kasaya izinsiz giriş gibi özelliklere sahiptir. Yine, sistemin geri kalanı gibi özelleştirilebilir olması için bu esnektir.
Bunların çoğu, sunucu tasarımında küçük gelişmeler gibi görünse de, neredeyse çılgınca yapılandırılabilir bir 2U sunucu oluşturmak için toplanırlar. Üst düzey çekirdek sayıları, bellek kapasitesi ve PCIe bağlantısı ile bu, PowerEdge serisindeki en iyi 2U çift soketli sunucudur. Dell her zaman bu şekilde pazarlamaz, ancak buna baktığımızda görebildiğimiz kadarıyla bu açıktır. Ardından, performans testimize geçmeden önce test yapılandırmasını ve yönetimini tartışacağız.
Dell R7525 Uzaktan Yönetimi
Dell R7525, Dell iDRAC 9'u sunar. Test sunucumuz, temel seçenek olan iDRAC 9 Express ile birlikte geldi. Normalde PowerEdge inceleme birimlerimiz, iKVM etkinleştirilmiş gibi özelliklere sahip Enterprise ile birlikte gelir. Sonuç olarak, Kurumsal düzeyin nasıl göründüğünü göstermek için son Dell EMC PowerEdge C6525 İncelememizden birkaç ekran görüntüsü göstereceğiz. Web arayüzüne giriş yapıldığında tanıdık bir giriş ekranı ile karşılaşılır. Bu sistemin birçok potansiyel alıcının ilgileneceği önemli bir yönü, mevcut Dell yönetim araçlarıyla entegrasyondur. Bu, iDRAC 9 olduğundan ve Dell, AMD platformlarında bile birkaç yıldır çözümü iyileştirdiğinden, bu, bir Intel Xeon sunucusundan beklendiği gibi çalışır. Mevcut bir Xeon altyapınız varsa Dell, AMD düğümlerini şeffaf hale getirir. Kayda değer bir diğer özellik de web arayüzü üzerinden BIOS ayarlarının yapılabilmesidir. Bu, Dell EMC, HPE ve Lenovo gibi üst düzey satıcıların çözümlerinde gördüğümüz bir özelliktir, ancak pazardaki birçok satıcıda yoktur. iKVM özelliği, sorun giderme söz konusu olduğunda en iyi yatırım getirilerinden birine sahip olduğu için bugün herhangi bir sunucu için olmazsa olmaz bir özelliktir. iDRAC 9, Java, ActiveX ve HTML5 dahil olmak üzere çeşitli iKVM konsol modlarına sahiptir. Burada, C6525 incelememizden eski Java sürümünün bir görünümünü alıyoruz. iDRAC gibi modern sunucu yönetimi çözümleri, esasen daha büyük sistemleri yönetmeye adanmış yerleşik IoT sistemleridir. Bu nedenle, iDRAC'ın hizmet modülü için bir dizi yapılandırma ayarı vardır, böylece örnek olarak uygun ağ bağlantısını kurabilirsiniz. Bu, kümelerde hangi donanımın olduğunu izlemek için ayrıntılı varlık takibi gibi özellikleri bile içerir. Zaman içinde, servis kümeleri genellikle yapılandırmaların sapabileceği anlamına gelir ve Dell, varlıkların izlenmesi gibi BT'nin iş tarafına yardımcı olacak çözümlere sahiptir. Muhtemelen bunu yeterince ele almıyoruz, ancak Dell'in sahip olduğu başka küçük özellikler de var. Buradaki örnekler, bir sonraki önyüklemede önyükleme aygıtını seçmektir; hizmet veya bunun gibi bir şey için iKVM ortamına önyükleme yapmak istiyorsanız önemlidir. Dell, çok çeşitli özellikler açısından beyaz kutu sağlayıcılarının bir adım ötesinde, son derece iyi geliştirilmiş bir çözüme sahiptir. Birçok sağlayıcı temel seti sunar, ancak Dell'in bunun ötesine geçen bir özelliği vardır.
Dell R450'ye Benzer Başka Sunucular Var Mı?
En iyi Dell sunucular arasından seçim yapmak gerekirse, R450'ye benzeyen diğer modeller şunlardır: